Langebæk Pensionistforening blev stiftet i 1946 og kunne i 2021 fejre sit 75 års jubilæum.

Festligholdelse af jubilæet fandt sted 4 september 2021 i Mern Forsamligshus og hvor festklædte medlemmer kunne nyde en udsøgt festmiddag. Efter middagen var der mulighed for en svingom, hvor Butterflies leverede musik og sang og skabte en festlig stemning.

Et tilbageblik:

På baggrund af oplysninger i Langebæk Lokalhistoriske Arkiv kan det konstateres, at Langebæk Pensionistforening udspringer af en forening, der var navngivet Kalvehave Alders og Invalideforening og som blev stiftet 2 juni 1946 ved et møde på Langebæk Ungdomshjem. Den første formand var tøffelmager Charles Larsen.

I 1970 skifter foreningen navn til Langebæk Pensionistforening.

Kildeangivelse:

- Avisartikel ved 30-års jubilæum.

Om Fanen:

Rød Dannebrog med guldbroderi i sort kontur:

Kalvehave Alders- og Invalide Forening 1946.

På brun stang med messinggevind og spyd.

Sølvskilt: Kalvehave Sogns Aldresrente og Invalideforening.

Kilde: Aflevering til Sydsjællands Museum.

Fra pålidelig kilde er det oplyst, at Fanen har været et "festmåltid" for møl - en meget ærgerlig information.